Bu beyin bilmecesi, eğlenceli oyunlar ve bulmacalar oynamayı sevenler içindir. Zeka oyunları, yaratıcı düşünme ile çözüldüğü için kolay bir bilmeceyi yahut bir bulmacayı daha enteresan hale getirir. Bu bilmeceleri çözerken, sorunu biraz farklı ve alışılmışın dışında tahlil etmeniz gerekiyor. Tahlile ulaşmak için yaratıcı bir zihin kullanmanız gerekir, zira yanıt çabucak önünüzde olmayacaktır. Bu yüzden, fotoğrafta otobüsün hangi tarafa gittiğini belirlemeniz gereken enteresan bir zeka oyunudur.
OTOBÜS HANGİ İSTİKAMETE GİDİYOR? 20 SANİYE İÇİNDE YANITI VARSAYIM ET
Yukarıdaki fotoğrafta, otobüsün hangi istikamete gittiğini belirlemelisiniz. Yaratıcı bir zihin bu bilmeceyi 20 saniyede çözebilir. Yanıt düşündüğünüz kadar kolay olmadığı için soruyu cevaplamadan evvel resme dikkatlice bakmanız gerekmektedir. Bir ihtar olarak, bu zeka oyununun yanıtları sorunun çabucak altında verilmiştir, bu yüzden fazla ileri kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun.
İŞTE ZEKA BULMACASININ İPUCU
Sürücü otobüsü İngiltere ve Hint yollarında kullanıyorsa karşılık farklı öteki ülkelerde kullanıyorsa karşılık farklı olur.
ZEKA BULMACASININ YANITI
Bu beyin bulmacasında, otobüsün sağa mı yoksa sola mı hareket ettiğini tahlil etmeniz gerekiyor. Sizin üzere fotoğrafta kapıyı göremiyoruz, bu da otobüsün soldan değil “ Sağ ” istikamette gittiği manasına geliyor. Bu, Hindistan ve Birleşik Krallık üzere yolun sol tarafından sürdüğünüz ülkelerde çalışır; ABD üzere sağdan sürdüğünüz ülkelerde ise tam karşıtı olacaktır.
ZEKA BULMACASI ÇÖZMENİN YARARLARI NEDİR
ARTAN IQ:
Bulmacalar, hafızamızı ve genel akıl yürütmemizi geliştirir. Bu nedenle, bulmacaların öteki yararlarından birinin IQ’muzu (zeka katsayısı) yükseltmeye yardımcı olması şaşırtan olmamalıdır.
Michigan Üniversitesi’nden bir araştırmacı, yetişkinlerin günde 25 dakika yapboz oyunları oynayarak IQ’larını dört puan artırabildiğini bile buldu.
DEMANS VE ALZHEİMER’I GEÇİKTİRİR
IQ’nuzu yükseltmeyi umursamıyorsanız bile, beyninizi bulmacalarla faal tutmak demans ve Alzheimer hastalığının semptomlarını geciktirmeye yardımcı olabilir.
Araştırmalar, bulmacalar ve öteki sorun çözme aktiviteleri yoluyla zihni etkin tutmanın Alzheimer hastalarında meydana gelen beyin hücresi hasarı ölçüsünü azaltabileceğini gösteriyor. Ayrıyeten yeni hudut hücrelerinin büyümesini dayanaklar ve ortalarındaki ilişkileri güçlendirir.
Araştırmacılar ayrıyeten birinin bulmaca çözdüğü yıl sayısı ile Alzheimer geliştirme mümkünlüğü ortasında bir münasebet buldu. Bu nedenle, bulmacaları hayatınızın tertipli bir modülü haline getirmeye ne kadar erken başlarsanız o kadar güzel. Beyninizi müdafaaya başlamak için asla erken değildir.
RUHUNUZU İYİLEŞTİRİR
Bulmacaların yararlarından bir oburu de beynimizin dopamin üretimini artırmasıdır.
Dopamin, ruh halini ve optimistlik hislerini düzenleyen bir nörotransmiterdir. Birebir vakitte hafıza, konsantrasyon ve motivasyonu da tesirler.
Bir bulmacayı başarılı bir biçimde çözdüğümüz her vakit dopamin salınır – hatta yalnızca bir parçayı gerçek yere yerleştiririz. Bu, onları çözmek ve kendimize meydan okumak için çalışmaya devam etmemizi teşvik ediyor.
STRES DÜZEYİNİZİ DÜŞÜRÜR
Bulmacalar bizi zorlarken tıpkı vakitte rahatlamamıza da yardımcı oluyor.
Beynimiz de bulmaca çözerken “Beta” yahut uyanık halden “Alfa” durumuna geçer. Alfa durumu, düş görürken içinde bulunduğumuz duruma benzeri.
Bilinçteki bu değişim, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok yarar sağlar:
Daha derin ilişkiler kurma yeteneği
Zihniyetimizi geliştirin
stresi azaltmak
Ruh halini iyileştir
Kendimize olan itimadımızı artırın
DETAYLARA DİKKATİ ARTTIRIR
Bir bulmacayı çözmeye çalıştığınızda, detaylara dikkat etmemiz çok değerlidir. Her şeyi bir ortaya getirmenize yardımcı olacak hafif renk yahut form farklılıklarını seçmek için gözlerinizi eğitmeniz gerekir.
Küçük detayları kavrayabilme yeteneği, hayatımızın her alanında, bilhassa de işte yardımcı olur. Daha ayrıntılı odaklı ve hassas olduğumuzda, işimizin kalitesi artar.
VERİMLİLİĞİ ARTTIRIR
Daha memnun ve daha az gerilimli olduğumuzda, konsantre olmamız daha kolay. Konsantrasyonumuz arttığında, üretkenliğimiz de doğal olarak fırlar.
İşte yahut okulda vazifenizi sürdürmekte zorlanıyorsanız, bir bulmacayı çözmek ve beyninizi sıfırlamak için kısa bir orta vermeyi düşünün.
Pek çok ofis aslında orta odalarına bulmacaları dahil etmeye başlıyor. Bu bulmacalar, çalışanların birkaç dakikalığına işten ayrılmalarını ve tazelenmiş ve gitmeye hazır olarak geri gelmelerini sağlar!
İŞBİRLİĞİNE YATKINLIĞI ARTTIRIR
İş yerinize bulmacaları dahil etmek için öbür bir neden arıyorsanız, işvereninize iş arkadaşları ortasında işbirliği inşa ettiklerini kanıtladıklarını söyleyin.
Yale Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, insanlara bulmacaları çözmek için birlikte çalışma fırsatı vermenin, alakaları ve bir misyonu bitirmek için işbirliği yapma yeteneklerini geliştirmelerini sağladığını buldu.