TEMU’nun temsilcileri Ticaret Bakanlığına çağrıldı

E-Ticarette Ürün Güvenliği Konusunda TEMU’ya Yükümlülükler Hatırlatıldı

Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen bir toplantıda, e-ticarette ürün güvenliği konusunda TEMU’ya yükümlülükler hatırlatıldı. TEMU yetkilileri, mevzuata uyum konusundaki faaliyetlerini anlatırken, özellikle güvenli ürün sunumu ve tüketicilerin şikayetleri doğrultusunda yasal sorumluluklar konusunda uyarılar aldı.

Toplantıda, Haziran 2024’te Türkiye pazarına giren TEMU’nun, “Uzaktan İletişim Araçları Yoluyla Piyasaya Arz Edilen Ürünlerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği” kapsamında mevzuata uyum için gerekli adımları atması gerektiği vurgulandı. 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe giren bu yönetmelik, TEMU’nun Türkiye pazarındaki konumunu düzenlemeyi amaçlıyor.

TEMU yetkilileri, Türkiye’nin talep ettiği bilgileri sağlamayan satıcıların ülkede satış yapamayacağını fark ettiklerini belirterek, satış ilanlarında istenilen bilgileri sağlamak için gerekli altyapı çalışmalarını yürüttüklerini ifade ettiler.

TEMU, Türkiye’de Temsilcilik Açma Kararı Aldı

Toplantıda, TEMU’ya Türkiye’de yerleşik iktisadi işletmeci bilgisine sahip olmadan ürün sunmanın mümkün olmayacağı hatırlatıldı. Ayrıca, güvensiz ürünlerin hızla platformdan kaldırılması gerektiği vurgulandı. TEMU bünyesinde bir Ürün Güvenliği Temas Noktası’nın oluşturulması gerektiği belirtildi.

TEMU yetkilileri, yönetmeliğe uyum için ellerinden geleni yaptıklarını ve müeyyidelerin farkında olduklarını söylediler. Türkiye’de bir temsilcilik açma planları olduğunu dile getiren yetkililer, ürünlerin sorumluluğunu almak için gereken adımları atacaklarını belirttiler.

Yönetmelik gereği, platformda satılan her ürün için iktisadi işletme bilgisinin verilmesi, ürün güvenliği açıklarının giderilmesi için temasa geçilmesi gerekiyor. Aksi takdirde, ağır müeyyidelerle karşı karşıya kalınabileceği belirtildi.

Related Posts

Arabalı vapura zam! Belediye duyurdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü’nün işlettiği Bostanlı ve Üçkuyular iskeleleri arasında hizmet veren araba vapurlarının ücretine zam yapıldı. Yeni tarifeye göre motosiklet 50 TL’den 75 TL’ye, otomobil 160 TL’den 200 TL’ye, orta …

Ziraat Bankası’na 500 milyon dolarlık yeni finansman

Ziraat Bankası’na 500 milyon dolarlık yeni finansman

700 çalışanı olan Türk giyim devi iflas etti

Yılda 12 milyon parça üretme kapasitesi ile Türkiye’de tekstil sektörünün önemli şirketleri arasında gösterilen Yfa Tekstil iflas etti. 34 yıldır faaliyetlerini yürüten şirketin yaklaşık 700 çalışanının olduğu biliniyor.

Gümüş, 13 yıl aradan sonra rekor kırdı: Gümüş fiyatları neden yükseldi?

Gümüşün ons fiyatı uluslararası piyasalarda 37.2 dolara kadar yükselerek Şubat 2012’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Fiyat artışında endüstriyel talep, arz kısıtlamaları ve jeopolitik belirsizlikler etkili oldu. Yıl başından bu yana gümüş yatırımcısına yüzde 28 getiri sağladı.

Uluslararası Enerji Ajansı’ndan petrol öngörüsü

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), bu yıla ilişkin küresel petrol talebi artış öngörüsünü, yılın ikinci çeyreğinde dünyanın en çok petrol tüketen ülkeleri ABD ve Çin’den gelen zayıf talebi gerekçe göstererek önceki tahminine göre günlük yaklaşık 21 bin varil düşürdü.

Almanya Merkez Bankası’ndan korkutan küresel ekonomi senaryosu

Almanya Merkez Bankası Başkanı Joachim Nagel, Orta Doğu’daki olası uzun süreli bir savaşın petrol fiyatlarını ciddi şekilde yükseltebileceğini belirterek, ekonomik görünümde köklü değişiklikler yaşanabileceği uyarısında bulundu.