İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak: Teknoloji üretmek gerek

İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü: Sağlık Teknolojilerinde Bağımsız Olmalıyız

İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, sağlık teknolojileri alanında daha fazla gelişimin önemine vurgu yaparak, yurtdışına bağımlı olmanın gerekliliğini ortaya koyuyor. Kendi teknolojilerimizi üreterek dışa bağımlılıktan kurtulmalı ve bu alanda yatırımın artırılması, bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve nitelikli uzmanların yetiştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

İstanbul Atlas Üniversitesi: Yenilikçi ve Küresel Ölçekte Tanınan Bir Üniversite

2018 yılında akademik yolculuğuna başlayan İstanbul Atlas Üniversitesi, sağlık teknolojileri alanında liderlik sağlayarak öne çıkmayı hedefliyor. Sağlık teknolojileri ve mühendislik alanlarında uzmanlaşan üniversite, bölgesel ihtiyaçlara odaklanarak benzersiz bir yapıya sahip.

Üniversitede 6 fakülte, 28 lisans, 29 lisansüstü ve 3 doktora programı bulunmaktadır. 13 programın yer aldığı Meslek Yüksekokulu, 2024 yılı itibarıyla 8,444 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

Üniversite, “Kelebek etkisi” sloganıyla sağlık teknolojileri, nöroteknoloji, nörobilim ve yapay zekâ gibi geleceğin alanlarına odaklanarak fark yaratan projelere imza atmayı amaçlamaktadır.

Gençlerin Sağlık Alanında Eğitim Talebi Artıyor

Her geçen yıl gençlerin sağlık alanındaki mesleklere ilgi gösterdiğini belirten Prof. Kocabıçak, artan nüfus ve yaşlanan nüfusun sağlık personeline olan ihtiyacı artırarak sağlık alanındaki mesleklerin talep göreceğini ifade etmektedir.

Sağlık Alanında Gelişim İçin Teknoloji ve Ürünlerimizi Üretmeliyiz

Eğitim kalitesinin genel anlamda iyi olduğunu belirten Prof. Kocabıçak, sağlık teknolojileri alanında dışa bağımlılıktan kurtulmak için yerli üretim ve yatırımın artırılması gerektiğini vurgulamaktadır. Bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve nitelikli uzmanların yetiştirilmesi, sağlık teknolojilerinde bağımsızlığın sağlanması için önemli adımlardır.

Yurtdışına Göçün Pozitif Etkileri Olabilir

Yurtdışında çalışan sağlık personelinin küresel deneyim ve bilgi paylaşımı açısından önemli bir role sahip olduğunu belirten Prof. Kocabıçak, bu durumun sağlık sisteminin gelişimine ve kalitesinin artırılmasına katkı sağlayabileceğini ifade etmektedir.

Sağlık Alanında Mesleklerin Evrimi

Gelecekte robotik cerrahinin daha fazla gelişeceğini ve sağlık alanındaki mesleklerin teknolojik yeniliklerle evrileceğini belirten Prof. Kocabıçak, sağlık çalışanlarının sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulamaktadır.

Related Posts

Milli Eğitim Bakanı Tekin yanıtladı: 4 yıllık zorunlu lise eğitimi 2 yıla düşecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Tekin yanıtladı: 4 yıllık zorunlu lise eğitimi 2 yıla düşecek mi?

YKS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI ÖSYM.GOV.TR (RESMİ SONUÇ TARİHİ) | YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2025, açıklandı mı, erken mi açıklanacak? Üniversite sınavı YKS sonuç takvimi belli oldu!

YKS sınav sonuçları açıklanma tarihi 2025 ÖSYM duyuruları ile belli oldu. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversitelerin programlarına öğrenci almak için gerçekleşen YKS bu sene 21-22 Haziran tarihlerinde yapıldı. 3.1 milyondan fazla adayın başvurduğu söz konusu sınavın ardından gözler YKS sonuçları sorgulama ekranına çevrildi. ÖSYM değerlendirmeleri tamamlandıktan sonra, YKS sınav sonuçları AİS ekranından aday T.C kimlik numarası ile sorgulanmak üzere erişime açılacak. Adaylar aldıkları, AYT ve YDT sınav puanlarına göre üniversite tercih sürecine başlayacak. Yerleştirme sürecinde YKS sıralaması üniversite tercihlerinde belirleyici olacak. Temmuz ayının ilerlemesiyle beraber üniversite sınav sonuçları için beklentileri artan adaylar, YKS erken açıklanır mı? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? YKS tercih tarihi ne zaman? İşte, ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları açıklanma tarihi ve ayrıntılı bilgiler.

Kültür Yolu Festivali üçüncü kez Trabzon’da

Kültür Yolu Festivali üçüncü kez Trabzon’da

DGS sınav giriş yerleri belgesi 2025 || ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

DGS sınav giriş yerleri 2025 yılı oturumuna girecek adaylar tarafından bekleniyor. Meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan ya da mezuniyet aşamasındaki yüz binlerce adayın lisans eğitimine geçiş için hazırlandığı 2025 Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 20 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından düzenlenen sınav için başvuru süreci tamamlanırken, adaylar şimdi sınav giriş yerlerini öğrenmek için sabırsızlanıyor. DGS 2025 sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak, sınav yerleri nasıl öğrenilir?

Akademi sınavının giriş belgeleri erişime açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 13 Temmuz’da düzenlenecek Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’na (MEB-AGS) giriş belgeleri erişime açıldı.

Ertuğrul Özkök: Meğer o olay, elinde paketle mağazaya giren mobiletli bohem adamla başlamış

Ertuğrul Özkök: Meğer o olay, elinde paketle mağazaya giren mobiletli bohem adamla başlamış