İnsan hayatına dokunma arzusu tıp kariyerlerinin yolunu açtı

Göğüs Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanları, Tıp Alanında Yolculuğa Çıkıyor

Çocukluk deneyimleri, Medipol Mega Üniversite Hastanesinde görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun’u tıp alanına yönlendirdi, böylece hastaların yaşamlarına dokunmalarına öncülük ettiler.

İki uzman da çocukluk dönemlerinde yaşadıkları zor deneyimlerin etkisiyle insanlara umut olmak için mesleklerini seçti. Akkoyunlu’nun annesinin hastalığıyla başlayan hastane deneyimi ve Boztosun’un mühendislikten vazgeçip tıp alanına yönelmesi, insan hayatına etki etme arzularını gerçeğe dönüştürdü.

Akkoyunlu ve Boztosun, tıp bilimiyle modern teknolojileri birleştirerek hastalarına umut ve şifa olurken genç doktor adaylarına da ilham veriyorlar.

“Doktor Olmak, Yüksek Motivasyon Gerektiren Bir Meslektir”

Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, doktorluğun yüksek motivasyon gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, mesleğin insanların hayatını pozitif yönde değiştirme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Kovid-19 salgını döneminde yaşadığı unutulmaz anılardan birini paylaşan Akkoyunlu, bir hastasıyla ilgili duygusal bir anıyı şu şekilde dile getirdi: “Hastamızın karınlarındaki ikizler iki ay sonra doğdu ve bu gerçekten inanılmaz bir duyguydu. Hala unutamıyorum.”

Doktorluk mesleğindeki en büyük motivasyonun her gün bir insanın hayatına dokunabilmek olduğunu belirten Akkoyunlu, mesleğin yorucu olmasına rağmen insanlara yardım etmenin getirdiği mutluluğun kendisini motive ettiğini ifade etti.

“Sevgi ve İletişim Mesleğin Temelidir”

Prof. Dr. Bilal Boztosun da kardiyoloji alanında çalışırken teknolojinin sağladığı imkanlarla kalp hastalıklarını erken teşhis etmenin önemine dikkat çekti. Mesleğinde unutulmaz anılar biriktiren Boztosun, hastaları arasında ailesinde üç kuşak kişiyi tedavi edenlerin olduğunu paylaştı.

Boztosun’un vurguladığı gibi, teknolojinin sağladığı imkanlar sayesinde erken teşhis mümkün hale gelirken, mesleki başarı ve hastalarla ilişkide sevgi ve iletişimin önemi de ortaya çıkıyor. Tıbbi cihazların sunduğu hızlı teşhisler ve erken müdahale, hastaların yaşam kalitesini artırıyor.

Boztosun, gençlere seslenirken sevginin mesleğin temelinde olduğunu ve sevdikleri işi en iyi şekilde yapmaları gerektiğini belirtti. Mesleğin detaylarını keşfetmek ve en iyi olmaya çalışmak, hem kişisel tatmin hem de hastalarla ilişkide başarıyı getiriyor, genç meslektaşlara bu nedenle sevdikleri mesleği yapmalarını ve en iyisini olmalarını önerdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Enes Ege – Ekonomi

Related Posts

Altının onsu ilk yarıda yatırımcısının yüzünü güldürdü

Altının onsu ilk yarıda yatırımcısının yüzünü güldürdü

Borsa İstanbul’da tarih değişikliği! 16 Temmuz’da yapılacak

Resmi tatil nedeniyle Borsa İstanbul’da takas işlemlerinin tarihinde değişiklik olacak. Pay Piyasasında, bugünkü işlemlerin takası 16 Temmuz Çarşamba günü, 14 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek işlemlerin takası da 17 Temmuz Perşembe günü …

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.

En güvenilir arabalar açıklandı: Tesla ve Volvo’yu rakip tanımadı, zirveye yerleşti

Güvenlik denince akla ilk gelen markalardan Volvo, bu kez zirvede değil. ABD’de sigorta şirketlerinin desteklediği bağımsız kuruluş IIHS’in yaptığı araştırma, Volvo’dan daha güvenli bir otomobil markasını ortaya koydu. İşte 2025’in en güvenli …

Bakan Kacır’dan ‘Grok’ programına başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Yapay zekanın beslendiği veri setleri ve çalışma prensibini oluşturan algoritmalar belirsiz oldukça, insanlık bu tip sorunları çok daha fazla görecek. Bu, sadece Türkiye ile ilgili bir mesele de değil, bütün dünyada konuşulan, tartışılan bir mesele. Ümit ediyorum ki küresel düzeyde bir uzlaşma sağlanır.” dedi.