İflasın eşiğindeki patron konuştu. 240 şubeye ürün yolluyordu

Bad Bear, Konkordato Talebi İle Mahkemeye Başvurdu

Son dönemlerde konkordato taleplerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin önde gelen giyim markalarından Bad Bear de bu furyaya katıldı ve şirket, konkordato talebiyle İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, şirket hakkında geçici mühlet kararı verdi.

Mahkeme, şirketin finansal durumunu değerlendirmek amacıyla Bağımsız Denetçi Ali İnce, Prof. Dr. Mali Müşavir Özgür Çatıkkaş ve hukukçu Prof. Dr. İsmail Kayar’ı görevlendirdi. Bad Bear’ı 18 bin lira ile kuran Seyhan Selçuk, yaşadığı süreci Patronlar Dünyası’na anlattı.

Şirketin Zorlu Yolculuğu

Selçuk, şirketin zorlu sürecini anlatırken, “Şirketler aniden zor duruma düşmez. Türkiye’de satışların düşeceğine dair raporlar gelmeye başladığında dış pazar açılımını durdurmaya karar verdik” dedi. Ancak şirketin güçlü bir sermaye ile yola çıkmadığını ve sıkıntı yaşadıklarını belirten Selçuk, “18 bin lira ile şirketi kurdum. Güçlü bir sermayemiz yoktu. Ne kazandıysak içeri yatırdık. Kredi ile büyüdük” ifadelerini kullandı.

Bad Bear, üst segment fiyat seviyesi ile dikkat çekiyor. Ancak son dönemde alıcı taleplerinin düşmesi, fiyatların da gerilemesine neden oldu. Bu durum, üreticileri zorluyor. Seyhan Selçuk, tekstilde yaşanan yüzde 40’lık düşüşü vurgulayarak sektörün stok sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Konkordato Süreci

Stok birikimi ve alım gücündeki düşüş nedeniyle 2024 yılında Bad Bear, konkordato sürecine girdi. Selçuk, “İmalatçılarımızı ve bayilerimizi korumak adına elimden geleni yaptım. Son paramı ödedikten sonra konkordato başvurusunda bulundum. Süreç başlangıcında zorlandım ancak konkordato komiserlerinin desteğiyle adımlarımı doğru attım” şeklinde konuştu.

Geçici konkordato sonrası 1 yıllık süreç başlayan Bad Bear, zorlu bir dönemden geçiyor. Ancak Selçuk, “Kredi kartım bile yok artık. Zor bir süreç ancak bunun üstesinden geleceğim” şeklinde ifade etti.

Related Posts

Mahfi Eğilmez: Teşvik dosyası

Türkiye bugüne kadar doğru bir teşvik politikası izleyemedi. 200 yıldır içinde bulunduğu tekstil sektöründe bu kadar süre içinde dünya markası yaratamayan ender ülkelerden birisi konumunda kalmaya devam etti. Bunun nedenlerinden birisi teşviklerin seçici değil siyasal nedenlerle genel tutulması olmuştur

Altının onsu ilk yarıda yatırımcısının yüzünü güldürdü

Altının onsu ilk yarıda yatırımcısının yüzünü güldürdü

Borsa İstanbul’da tarih değişikliği! 16 Temmuz’da yapılacak

Resmi tatil nedeniyle Borsa İstanbul’da takas işlemlerinin tarihinde değişiklik olacak. Pay Piyasasında, bugünkü işlemlerin takası 16 Temmuz Çarşamba günü, 14 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek işlemlerin takası da 17 Temmuz Perşembe günü …

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.

En güvenilir arabalar açıklandı: Tesla ve Volvo’yu rakip tanımadı, zirveye yerleşti

Güvenlik denince akla ilk gelen markalardan Volvo, bu kez zirvede değil. ABD’de sigorta şirketlerinin desteklediği bağımsız kuruluş IIHS’in yaptığı araştırma, Volvo’dan daha güvenli bir otomobil markasını ortaya koydu. İşte 2025’in en güvenli …