Finansal Hizmetler Güven Endeksi Nisan 2025’te Yükseldi

Finansal Hizmetler Güven Endeksi Nisan 2025’te Yükseldi

Ankara – Merkez Bankası verilerine göre Nisan 2025’te Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), bir önceki aya göre 7,4 puan artarak 177,7 seviyesine ulaştı.

Merkez Bankası, Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE) nisan verilerini açıkladı. Nisan 2025’te FHGE, bir önceki aya göre 7,4 puan artarak 177,7 seviyesine çıktı.

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu, son üç aydaki hizmetlere olan talep ile gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi tüm alt endekslerin FHGE’yi artı yönde etkilediği görüldü.

Son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla güçlendiği gözlendi. Son üç ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler ile gelecek üç ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentiler de güçlendi.

Ayrıca, son üç ayda istihdamda artış olduğunu bildirenler ile gelecek üç ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin güçlendiği gözlendi. Son üç ayda karlılıkta artış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin bir önceki döneme kıyasla zayıfladığı, gelecek üç aydaki karlılıkta artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise güçlendiği dikkati çekti.

Nisan 2025’te NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre “Finans ve Sigorta Faaliyetleri” sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla değerlendirildiğinde, 64-Finansal Hizmet Faaliyetleri sektöründe 8,4 puanlık artış, 65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları ile 66-Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri İçin Yardımcı Faaliyetler sektörlerinde ise sırasıyla 6,8 ve 3,3 puanlık azalış olduğu belirlendi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Related Posts

Muğla’da Apiterapi Eğitimi Fırsatı

GEKA, Muğla’da gençler ve kadınlar için apiterapi eğitimi düzenliyor, başvurular 27 Temmuz’a kadar.

Dijital pazarlarda yeni dönem: Rekabet artıyor

Dijital pazarlarda rekabet yeniden şekilleniyor. Rekabet Kurulu’nun son kararı ve Meclis’te gündeme gelen yeni düzenlemeler, kullanıcıların farklı dijital hizmetler arasında seçim yapabilmesinin önünü açabilir.

Mahfi Eğilmez: Teşvik dosyası

Türkiye bugüne kadar doğru bir teşvik politikası izleyemedi. 200 yıldır içinde bulunduğu tekstil sektöründe bu kadar süre içinde dünya markası yaratamayan ender ülkelerden birisi konumunda kalmaya devam etti. Bunun nedenlerinden birisi teşviklerin seçici değil siyasal nedenlerle genel tutulması olmuştur

Altının onsu ilk yarıda yatırımcısının yüzünü güldürdü

Altının onsu ilk yarıda yatırımcısının yüzünü güldürdü

Borsa İstanbul’da tarih değişikliği! 16 Temmuz’da yapılacak

Resmi tatil nedeniyle Borsa İstanbul’da takas işlemlerinin tarihinde değişiklik olacak. Pay Piyasasında, bugünkü işlemlerin takası 16 Temmuz Çarşamba günü, 14 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek işlemlerin takası da 17 Temmuz Perşembe günü …

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …