E-ihracat 6,4 milyar dolara ulaştı




E-İhracat 6.4 Milyar Dolara Ulaştı


İzmir Ticaret Bakanlığı E-İhracat Desteklerini Tanıtıyor

İZMİR (İGFA) – Ticaret Bakanlığı, ihracatçılara e-ihracat desteklerinden maksimum düzeyde faydalanmaları için e-ihracat desteklerini tanıtmaya odaklanıyor.

Ticaret Bakanlığı E-İhracat, Dijital Pazarlama, Davranışsal Kamu Politikaları ve Yeni Nesil Teknolojiler Daire Başkanı Hasan Önal, Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan E-İhracat Desteklerinden yararlanan ve bu sürece hazırlanan firma temsilcileri ile Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya geldi. Burada güncel gelişmeleri paylaşmak ve firmaların görüş ve önerilerini dinlemek amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Türkiye’deki e-ihracat rakamlarının 2023 yılında 5 milyar dolara ulaştığını ve toplam ihracattan %2,12 pay aldığını belirten Önal, 2024 yılında Türkiye’nin genel ihracatının %2,6 arttığını, bu dönemde e-ihracat rakamlarının ise %27,4 oranında artarak 6,4 milyar dolara yükseldiğini ve toplam ihracattaki payın %2,6’ya çıktığını ifade etti. Şimdiye kadar Türkiye’de e-ihracat desteğinden 207 şirket, 2 Pazaryeri, 6 Perakende E-Ticaret sitesi ve 9 E-İhracat Konsorsiyumu yararlandığını açıklayan Önal, firmalara E-Kolay İhracat Platformu (E-KİP) hakkında detaylı bilgiler sundu.

E-Kolay İhracat Platformu, E-ihracata yeni başlayanlar, yeni pazarlara girmek isteyenler ve dijital pazarlama araçlarını belirlemek isteyenler için Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilmiş yapay zekâ destekli bir platformdur. Önal, “E-ihracat yolculuğunuzda ihtiyacınız olan tüm bilgiler tek platformda toplanmış ve istatistik verilerle desteklenerek sizlere sunulmuştur. Platformda, Akıllı E-İhracat Robotu, lojistik, dijital pazarlama, ülke bazlı resmi işlemler ve eğitimler gibi birçok özellik bulunmaktadır.” dedi.


Related Posts

Altının onsu ilk yarıda yatırımcısının yüzünü güldürdü

Altının onsu ilk yarıda yatırımcısının yüzünü güldürdü

Borsa İstanbul’da tarih değişikliği! 16 Temmuz’da yapılacak

Resmi tatil nedeniyle Borsa İstanbul’da takas işlemlerinin tarihinde değişiklik olacak. Pay Piyasasında, bugünkü işlemlerin takası 16 Temmuz Çarşamba günü, 14 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek işlemlerin takası da 17 Temmuz Perşembe günü …

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.

En güvenilir arabalar açıklandı: Tesla ve Volvo’yu rakip tanımadı, zirveye yerleşti

Güvenlik denince akla ilk gelen markalardan Volvo, bu kez zirvede değil. ABD’de sigorta şirketlerinin desteklediği bağımsız kuruluş IIHS’in yaptığı araştırma, Volvo’dan daha güvenli bir otomobil markasını ortaya koydu. İşte 2025’in en güvenli …

Bakan Kacır’dan ‘Grok’ programına başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Yapay zekanın beslendiği veri setleri ve çalışma prensibini oluşturan algoritmalar belirsiz oldukça, insanlık bu tip sorunları çok daha fazla görecek. Bu, sadece Türkiye ile ilgili bir mesele de değil, bütün dünyada konuşulan, tartışılan bir mesele. Ümit ediyorum ki küresel düzeyde bir uzlaşma sağlanır.” dedi.