Erdoğan’ın ziyareti o ülkede muhalefeti ayağa kaldırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın başlayacak ve iki gün sürecek Malezya ziyaretinde Malezya Başbakan’ı Enver İbrahim ile bir araya gelecek.

Görüşmelerde Gazze’nin yeniden inşası başta olmak üzere çeşitli konular ele alınacak. Erdoğan’ın ziyareti, Türkiye ve Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yılına denk geliyor.

Ancak ziyaret esnasındaki ilginç jestler ve ziyaretin “düşük profilde” oluşu, Malezya muhalefetinin dikkatinden kaçmadı. Erdoğan’ın ziyareti, Malezya siyasetinde yankılandı.

MUHALEFET ELEŞTİRDİ

Erdoğan, Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı’na vardıktan sonra Putrajaya Uluslararası Kongre Merkezi’nde düzenlenecek törene katılacağı duyuruldu.

Burada, Malezya Üniversitesi tarafından kendisine Uluslararası İlişkiler alanında fahri doktora unvanı verilecek. Üniversitenin Şansölyesi ve Perak Sultanı Sultan Nazrin Muizzuddin Şah, unvanı Erdoğan’a takdim edecek. Törenin ardından Erdoğan, uluslararası ilişkiler üzerine, üniversitede ders verecek.

Bu jestler ve Erdoğan’ın ziyaretinde konuşulacak olan konuların gizli tutulması, Malezya muhalefeti tarafından eleştirildi.

Perikatan Nasional partisinin dış ilişkiler sözcüsü Wan Ahmet Faysal Wan Ahmet Kemal, hükümetin ziyaretle ilgili daha şeffaf olması gerektiğini söyledi. Özellikle Erdoğan’ın Malezya ile imzalayacağı anlaşmaların ve iş birliklerinin detaylarının açıklanmasını talep etti.

Ahmet Kemal, “bu konudaki şeffaflığın eksikliği, ülkemizin potansiyelini tam anlamıyla değerlendirmesini engelleyebilir” diyen Faysal, bazı anlaşmaların Malezya’nın ulusal çıkarlarına hizmet etmeyebileceğini öne sürdü.

ZİYARETTE NELER OLACAK?

Erdoğan’ın Malezya’ya resmi kabulü Salı günü Putrajaya’daki Perdana Putra Binası’nda gerçekleştirilecek. İkili görüşmelerin ardından, Türkiye ve Malezya heyetleri arasında genişletilmiş toplantılar yapılacak.

Ziyaret kapsamında, iki ülke arasında çeşitli iş birliklerini içeren bir mutabakat zaptının imzalanması planlanıyor. İmza töreninin ardından Erdoğan ve Enver İbrahim ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

Erdoğan, ziyaretinin son gününde Malezya’daki iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek bir ekonomik forumuna katılacak.

Bu forumda, Türkiye ile Malezya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için yeni fırsatlar ele alınacak. İki ülke arasında özellikle savunma sanayi ve teknoloji alanlarında iş birliklerinin derinleştirilmesi hedefleniyor.

Related Posts

İsrail Gazze’yi vurdu: Çocuklar ve yardım bekleyenler öldü

İsrail’in sabah saatlerinden itibaren Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda aralarında kadınların, çocukların ve yardım bekleyenlerin bulunduğu 50 Filistinli ve yaşamını yitirdi.

İYİ Parti’den MSB’ye ’12 şehit’ soruları: ‘İstihbaratı teröristten mi aldınız?’

İYİ Partili Turhan Çömez, 6 Temmuz Pazar günü Irak’ın Pençe-Kilit harekât bölgesinde 12 askerin şehit olduğu olaya ilişkin soru işaretlerini TBMM gündemine getirdi. Çömez, “Mağaradaki aramanın PKK itirafçısı bir kadın teröristin vermiş olduğu bilgiler üzerine yapıldığı iddiaları doğru mu” diye sordu.

Filistinli aktivist Halil’den, Trump yönetimine 20 milyon dolarlık tazminat davası

Filistinli aktivist Halil’den, Trump yönetimine 20 milyon dolarlık tazminat davası

Kocaeli merkezli 19 ilde dolandırıcılık operasyonunda 38 gözaltı

Kocaeli merkezli 19 ilde düzenlenen sahte internet siteleri ve sosyal medya üzerinden araç kiralama dolandırıcılığı operasyonunda 38 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Husiler İsrail’in Kızıldeniz’de gemilerine saldırdı

Yemen’deki İran destekli Husilerin Kızıldeniz açıklarında son günlerde ticari gemileri hedef alan saldırılara dair açıklaması El-Mesire televizyonunda yayımlandı. Bu saldırıları balistik füzelerin yanı sıra insansız deniz ve hava araçlarıyla …

SGK’nın kanser ilaçlarını ödeme kapsamına almasıyla ilgili dikkat çeken uyarı

Sağlık Hakkı Derneği, SGK’nın kanser ilacı Pembrolizumab’ı ödeme kapsamına alınmasının olumlu olduğu ancak tedavi hakkının “tek seferlik” bir kullanım ile sınırlandırılmasının tedavisi başarısız olan hastaların bir sonraki modern tedavi seçeneğine erişimini engellediğini aktardı.