Türkiye Sigorta 2024’te Rekor Prim Üretti

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Çakmak: Rekor Prim Üretimine İmza Attık!

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, 2024 yılında pazar liderliğini pekiştirdiklerini vurgulayarak, hayat dışı toplam prim üretimlerini bir önceki yıla göre yüzde 70 artırarak 101,4 milyar lira ile rekor prim üretimine imza attıklarını belirtti.

İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Çakmak, Türkiye Sigorta’nın 2024 yılı değerlendirmesini yaparak, 2025 hedeflerini paylaştı. Geçen yılı 100 milyar lira prim üretimiyle kapatmayı hedeflediklerini söyleyen Çakmak, 10 bini aşkın dağıtım kanalının katkısıyla bu hedefe ulaşmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Türkiye Sigorta’nın hayat dışı toplam prim üretiminde bir önceki yıla göre yüzde 70 oranında artış sağlayarak pazar payını yüzde 14’e çıkardığını belirten Çakmak, 11 milyon poliçe adedine ulaştıklarını ve 6 milyon müşterileri olduğunu dile getirdi. Sigortacılığın genişlemesi ve sektördeki liderliklerini sürdürme hedefine odaklandıklarını vurgulayan Çakmak, sigortalılaşma oranlarını artırmayı ve sektörü genişletmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Çakmak, sağlık, kasko, ferdi kaza, tarım gibi bireysel branşlarda öncü rol üstlendiklerini belirterek, sağlık branşında yüzde 122 büyüme sağladıklarını, kasko ve ferdi kaza branşlarında yüzde 30’un üzerinde artış elde ettiklerini ve tarım branşındaki prim üretimlerini yüzde 70 büyüttüklerini açıkladı.

2024’te Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) yönelik ilginin arttığını belirten Çakmak, devlet katkısı dahil ve hariç liderliğini güçlendirdiklerini ve 271 milyar 400 milyon lira fon büyüklüğüne ulaştıklarını ifade etti. Ayrıca, hayat branşına odaklanarak liderliklerini yeniden yakaladıklarını ve 14 milyar 300 milyon lira prim üretimi ile yılı kapattıklarını söyledi.

Çakmak, Türkiye Sigorta’nın 2024’te hisse değerinde yüzde 98 artış sağlayarak “BIST Temettü 25 Endeksi”ne giren tek sigorta şirketi olduklarını belirterek, pazardaki liderliklerini pekiştirmenin önemine değindi.

BES, hayat ve hayat dışı branşlarda yeni ürünlerini müşterileriyle buluşturduklarına dikkat çeken Çakmak, 49 farklı fonla sektördeki en geniş yelpazeli fon çeşitliliğine sahip olduklarını aktardı.

Hasar ödemelerinin sigortacılığın kritik işlerinden biri olduğunu vurgulayan Çakmak, dijitalleşme çalışmaları ve güçlü hasar stratejisiyle sektör liderliğini koruyacaklarını ve karlılıklarını sürdürmeyi hedeflediklerini belirtti.

Related Posts

Altının onsu ilk yarıda yatırımcısının yüzünü güldürdü

Altının onsu ilk yarıda yatırımcısının yüzünü güldürdü

Borsa İstanbul’da tarih değişikliği! 16 Temmuz’da yapılacak

Resmi tatil nedeniyle Borsa İstanbul’da takas işlemlerinin tarihinde değişiklik olacak. Pay Piyasasında, bugünkü işlemlerin takası 16 Temmuz Çarşamba günü, 14 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek işlemlerin takası da 17 Temmuz Perşembe günü …

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.

En güvenilir arabalar açıklandı: Tesla ve Volvo’yu rakip tanımadı, zirveye yerleşti

Güvenlik denince akla ilk gelen markalardan Volvo, bu kez zirvede değil. ABD’de sigorta şirketlerinin desteklediği bağımsız kuruluş IIHS’in yaptığı araştırma, Volvo’dan daha güvenli bir otomobil markasını ortaya koydu. İşte 2025’in en güvenli …

Bakan Kacır’dan ‘Grok’ programına başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Yapay zekanın beslendiği veri setleri ve çalışma prensibini oluşturan algoritmalar belirsiz oldukça, insanlık bu tip sorunları çok daha fazla görecek. Bu, sadece Türkiye ile ilgili bir mesele de değil, bütün dünyada konuşulan, tartışılan bir mesele. Ümit ediyorum ki küresel düzeyde bir uzlaşma sağlanır.” dedi.