Ticaret Bakanlığı, 2025 yılı e-ihracat hedefini belirledi

Ticaret Bakanlığı, E-İhracat Desteklerinin Artışını Açıkladı

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ihracatçıların yurt dışı müşterilerine doğrudan ulaşabilmelerini sağlayan “E-İhracat Destekleri Hakkında Karar” 2022’de yürürlüğe girdi.

2022 yılında Türkiye’nin e-ihracatı genel ihracat içinde %0,90 paya sahipken, bu rakamın 2023’te 5 milyar dolarla %2,12’ye, 2024’te de 6,4 milyar dolara %2,6’ya yükseldiği belirtildi. Bakanlık, 2025 yılında e-ihracat hacmini 8 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

E-İhracat İçin Sağlanan Destekler

Bakanlık, ihracatçıların e-ihracattaki payını artırmak için destek paketleriyle çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar 207 şirket, 2 pazar yeri, 6 perakende e-ticaret sitesi ve 9 e-ihracat konsorsiyumuna toplamda 320 milyon lira destek sağlandı.

Ayrıca, Bakanlık, sektör paydaşlarıyla iş birliği yaparak e-ihracat süreçlerini kolaylaştırıyor. İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler ve diğer hedef pazarlar için destek imkanları sunuldu. Firmaların küresel pazarlara erişimini kolaylaştırmak amacıyla çeşitli adımlar atılıyor.

Küresel E-İhracat Zirvesi ve Gelecek Planları

Bu yıl düzenlenecek olan Küresel E-İhracat Zirvesi, firmaların uluslararası pazarlarda varlık göstermesine katkı sağlayacak. Ayrıca, Çin, Hindistan, Brezilya, Endonezya ve Japonya gibi ülkelerle e-ihracat heyetleri düzenlenerek iş birlikleri güçlendirilecek.

Bakanlık, Türkiye’nin e-ihracat alanındaki küresel rolünü güçlendirmek için çalışmalarını sürdürecek ve hedeflenen %10’luk e-ihracat payına doğru kararlı adımlarla ilerleyecektir.

Related Posts

Altının onsu ilk yarıda yatırımcısının yüzünü güldürdü

Altının onsu ilk yarıda yatırımcısının yüzünü güldürdü

Borsa İstanbul’da tarih değişikliği! 16 Temmuz’da yapılacak

Resmi tatil nedeniyle Borsa İstanbul’da takas işlemlerinin tarihinde değişiklik olacak. Pay Piyasasında, bugünkü işlemlerin takası 16 Temmuz Çarşamba günü, 14 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek işlemlerin takası da 17 Temmuz Perşembe günü …

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.

En güvenilir arabalar açıklandı: Tesla ve Volvo’yu rakip tanımadı, zirveye yerleşti

Güvenlik denince akla ilk gelen markalardan Volvo, bu kez zirvede değil. ABD’de sigorta şirketlerinin desteklediği bağımsız kuruluş IIHS’in yaptığı araştırma, Volvo’dan daha güvenli bir otomobil markasını ortaya koydu. İşte 2025’in en güvenli …

Bakan Kacır’dan ‘Grok’ programına başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Yapay zekanın beslendiği veri setleri ve çalışma prensibini oluşturan algoritmalar belirsiz oldukça, insanlık bu tip sorunları çok daha fazla görecek. Bu, sadece Türkiye ile ilgili bir mesele de değil, bütün dünyada konuşulan, tartışılan bir mesele. Ümit ediyorum ki küresel düzeyde bir uzlaşma sağlanır.” dedi.